Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

V. Országos KIP Nap

2017.04.04

2017. március 24-én ötödik alkalommal rendezték meg a Komplex Instrukciós Programot alkalmazó iskolák országos szakmai napját.

 

A Vasasi Általános Iskola másodszor vett részt Ezen a rendezvényen. Első alkalommal a Magyar Tudományos Akadémián 2016. 05.12-én megrendezett IV. Országos KIP Találkozóra voltunk hivatalosak. A mostani helyszínt a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weis Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma biztosította.

 

A rendezvényt professzor Csépe Valéria miniszteri biztos nyitotta meg, majd felszólalt Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár, Marchhart Pál a Vodafone Magyarország Alapítvány elnöke, dr Halász Gábor az ELTE professzora, Ilinyi János Gábor Dénes Díjazott és K. Nagy Emese a KIP hálózat szakmai vezetője. Professzor Rachel Lotan a Stanford Egyetem professzora - a módszer alapgondolatának a kidolgozója - video üzenettel köszöntötte a pedagógusokat az esemény alkalmából.

 

A felszólalók egyetértettek abban, hogy napjainkra megváltozott a tudásról alkotott kép, valamint a gazdaság szereplőinek elvárása a humánerőforrással szemben. A munkaerőpiacon felértékelődött a magas szintű digitális írásbeliség, a több idegennyelv ismerete, az együttműködőkészség, rugalmasság, átképezhetőség. Ezért is nagyon fontos, hogy a KIP nem csak az általános iskolákban, hanem a szakképzésben is megjelent

A délutáni szekcióüléseken az iskolák képviselői megbeszélték az elért eredményeiket és a felmerülő nehézségeiket.

 

Záró gondolatként megfogalmazódott, hogy a KIP sikere és robbanásszerű terjedése valós igényt elégít ki, hiszen olyan pedagógiai innováció, amely a rugalmasságra, együttműködésre, toleranciára, feladattudatra nevel, ugyanakkor motivál és felemel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.